Pio atya városába érkezett a betlehemi Kisjézus-szoborA fából faragott szobrot őrzője, Jerzy Kraj szállította a San Giovanni Rotondó-i szentélybe 2010. január 28-án. A szobrot a Szent Pio atya által alapított kórház gyermek onkológiai osztályán is kiállítják.

A kapucinusok elmondták: az ötletet a szentély rektora vetette fel tavaly októberi betlehemi zarándoklatuk során, amelyet Pietrelcinai Pio atyának az isteni Gyermek iránti mélységes áhítatának emlékére szerveztek. A Pierbattista Pizzaballa szentföldi kusztosszal történt egyeztetés után részletesen kidolgozták az útitervet.

A szobrot csütörtök délután helikopterrel szállították San Giovanni Rotondóba, ahol a polgármester és a kapucinus elöljárók fogadták. Ezután a Santa Maria delle Grazie templomba vitték, ahol szentmisét mutattak be.

A Kisjézus-szobrot 2010. január 28. és február 6. között tekinthetik meg a zarándokok a szentélyben, illetve a város más pontjain. Január 31-én egy éjszakára a kapucinus klarissza rendházba, február 3-án pedig a Pio atya által alapított kórházba, a Szenvedés Enyhítésének Házába szállítják, ahol a gyermek onkológián állítják ki. Másnaptól ismét a szentélyben helyezik el. Február 6-án az esti ünnepi szentmise után Rómába viszik, majd visszaszállítják Betlehembe.

A szobor 1921-ben készült a spanyolországi Olotban a betlehemi szentély számára, és eddig még sohasem hagyta el Betlehemet – írja a CNA. (Magyar Kurír)

VISSZA