Az imádság és a gondoskodás helye –

Andrea Bocelli születésnapján Pio atyához látogatott

 

https://www.magyarkurir.hu/img1.php?id=100165&v=0&img=c_2.jpg

 

Második alkalommal látogatott el a híres tenorénekes, Andrea Bocelli San Giovanni Rotondóba,

hogy Pietrelcinai Pio atya sírjánál imádkozzon a szent életű szerzetes ünnepe előtti napon, szeptember 22-én.

 

 

         Minden évben hívők sokasága zarándokol Pio atya liturgikus ünnepén San Giovanni Rotondóba. Idén Andrea Bocelli – aki aznap ünnepelte születésnapját – csatlakozott az ünnepséghez, részt vett a szentmisén, amelyet Nunzio Galantino érsek, az Apostoli Szék Vagyonkezelőségének elnöke mutatott be Pio atya halálának évfordulóján. A kapucinus szent 1968. szeptember 22-ről 23-ra virradó éjszaka hagyta itt a földi életet.

          Bocelli különleges módon ünnepelte a születésnapját: énekelt a mise alatt és az áldás után a szabadtéri oltárnál, ami a templom előtt helyezkedik el. A hívek számára meglepetés volt mindez, meghatottan hallgatták a Panis Angelicust, az Ave Mariát, és végül a Mamma című dalt, amellyel Bocelli Beniamino Gigli tenorénekesre is emlékezett, aki személyesen ismerte a stigmatizált hitvallót. Felidézte a szent és az édesanyja közti kapcsolatot is: „Ahányszor csak meghallotta ezt a dalt, Pio atya mindig meghatódott. Gigli már nem él, Pio atyának most meg kell elégednie velem” – viccelődött.

 

          Tanúságtételében elmesélte, hogy 2000-ben járt először Pio atyánál, hogy rábízza haldokló édesapját, aki másnap elhunyt. Azóta erős kapcsolat fűzi a pietrelcinai szenthez, oltalma alá helyezte az életét.

 

          Andrea Bocelli Facebook-oldalán osztott meg fotókat a látogatásáról, és megvallotta, hogy a legszebb születésnapi ajándék volt számára ez az alkalom. A világ egyik különleges helyének tartja San Giovanni Rotondót, ami azoknak az áldott helyeknek az egyike, ahonnan mintha kapu nyílna a menny csodájára. A kegyhely az imádság és a gondoskodás helye, ahol az ember új erővel telik meg, a lehető legjobb hely, ahol születésnapját tölthette – fogalmazott. Nem is vágyhatott volna nagyobb ajándékra. Az élet maga ajándék, amelyet a teremtő Isten kegyelméből nap mint nap megkapunk.

 

https://youtu.be/2ZbxJyh3GZI

 

Fordította: Thullner Zsuzsanna

Forrás: Padrepio.it; Facebook

Fotó: Lorenzo Montanelli

Magyar Kurír

 

VISSZA